Brennerbahn 2011

01.07.2011 21:01

V čase dovolených se na kolejišti tak moc neděje, proto je dobré načerpat inspiraci a někam vyrazit. S rodinou jsme vyrazili k Achensee do Rakouska. Krásné ubytování v Karwendlcampu nabídnulo parádní výchozí bod na cesty kolem jezera a do hor. Z Jenbachu jezdí k Achensee parní zubačka a tu jsme již dříve projeli ( 2006 ) a na druhou stranu do údolí Zillertal úzkorozchodná trať do Mayerhofenu. Jeden den jsem mohl uskutečnit i cestu vlakem a tak jsem vybral výlet z Jenbachu přes innsbruck na Brennerský průsmyk a zpět do Innsbrucku a Jenbachu.

Brennerbahn

spojující Tirolsko a Itálii , otevřena 1867 , Innsbruck Hbf- Staatsgrenze Bahnhof Brenner 36,4km - Brenner (FS)- Bozen (Bolzano) 89,3km , trakce ÖBB 16 2/3Hz 15kVAC trakce FS 3kVDC.

Vše jsme řešili regionální dopravou a lístkem einfachraus, jeli jsme 4 dospělé osoby a dítě v kočárku, vše za 28Euro. Z Jenbachu do Innsbrucku a pak dál na Brenner nás vezla jednotka Talent. Na Brenneru jsme si udělali pauzu a za 2 hodiny jsme sjeli dolů do Innsbrucku a prošli jsme si město. Zpátky do Jenbachu jsme dorazili v podvečer. Pěkné klidné a čisté bylo svezení.......Počasí přálo a tak se výlet vydařil.

 

 

Innsbruck Gleis 41

 

Brennero

Europabrucke